divendres, 10 de juny del 2011

SÍ AL VALENCIÀ

El decret que el govern valencià vol aprovar suposa trencar amb el consens del model d'ensenyament actual, dissenyat amb criteris pedagògics, mentre que el model que el PP vol imposar obeeix a criteris ideològics, sense tindre en compte l'opinió dels experts, ni els estudis de la mateixa Conselleria a l'IVAQUAE (Institut Valencià de Qualitat Educativa) que demostren que els estudiants en valencià trauen millors notes que els que ho fan en castellà. L'efecte que produirà aquest decret és el contrari, com diuen els experts: empitjorar els resultats en castellà i anglés, relegant el valencià al mínim. En canvi, el model actual és el mateix que segueixen països d'èxit educatiu, com Finlàndia i Canadà. El model que el PP vol imposar només se segueix a Galícia, on és un rotund fracàs, i on ha produït vora 4.500 professors objectors i el conseqüent conflicte, que en res ajuda a millorar el problema educatiu que tenim els valencians: el major fracàs escolar d'Espanya (39,9%), el pitjor sistema educatiu d'Espanya (Avaluació General de Diagnòstic del Ministeri d'Educació) i la falta d'inversions i infraestructures que ens fa líders en barracons.


No obstant això, i no menys important, la finalitat del decret és també la d'accelerar la desaparició del valencià. Què li passa a una espècie en perill d'extinció si li lleven les mesures de protecció?


Per tot açò, vos anime a participar en la defensa de la qualitat educativa; en l'educació en valencià, que és el model que garanteix eixa qualitat, en la defensa del valencià. Vos anime a acudir massivament a la MANIFESTACÍÓ convocada a València el proper dissabte 18 de juny. Perquè es tracta de l'educació dels nostres fills i filles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada