divendres, 24 de juny del 2011

ESCRIT PER ALS COL·LEGIS I INSTITUT

El col·lectiu local del BLOC i jo mateix, com a regidor de COMPROMÍS, manifestem la nostra oposició indignada davant les retallades previstes per la Conselleria d’Educació per al proper curs 2011-2012:

1. La desaparició de molts Programes d’Atenció a la Diversitat (com ara Compensatòria, Programa de Diversificació Curricular PDC, Atenció a l’alumnat forani, a més de reforços i desdoblaments destinats als alumnes amb diferents ritmes d’aprenentatge) atempta contra el dret a la igualtat d’oportunitats que mereixen les famílies més desfavorides i els alumnes amb necessitats educatives especials.

2. L’amenaça real de supressió de grups i l’increment fins a 35 alumnes per aula en els cursos d’ESO i més de 35 en Batxillerat significa un evident retrocés en la possibilitat d’assolir una educació de qualitat.

3. La impossibilitat de triar la llengua d’aprenentatge malbarata la nostra riquesa lingüística i (no són temps de dilapidar) deteriora el patrimoni cultural. O l’ocurrència que l’alumnat puga escollir en quina llegua fa una prova, de forma independent de la utilitzada durant el curs.

4. Disminució de recursos (aportacions de la Conselleria) i, per tant, més dificultats per a la gestió dels centres.

En una comunitat autònoma que té el major índex de fracàs escolar d'Espanya (el 39,9%), que ocupa el penúltim lloc en l'Avaluació General de Diagnòstic del Ministeri d'Educació, la tercera per la cua en inversió en educació, la primera en número de barracons, aquestes noves retallades NO portaran res positiu a l'educació dels nostres fills i filles.

Per tot açò, el grup municipal i els diputats i diputades de COMPROMÍS, ens posem a disposició de l'equip directiu, del claustre de professorat, de l'AMPA i del Consell Escolar per col·laborar i ajudar en tot allò que puguem.

Atentament


Joan V. Puchol Pérez

Regidor de Compromís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada