dilluns, 20 de setembre del 2010

GUADASSUAR VA AUGMENTAR EL PREU DE L'AIGUA UN 30% SENSE QUE EL PLE HO AVALARA.

Nota de premsa publicada al Levante

GUADASSUAR VA AUGMENTAR EL PREU DE L'AIGUA UN 30% SENSE QUE EL PLE HO AVALARA.
El PSPV exigix la dimissió del govern del PP per «inepte» i la devolució dels diners cobrats per Aquagest

CARLOS ALÓS ALZIRA

El jutge del contenciós administratiu número 6 de València que ha anul·lat la privatització del servei d'abastiment d'aigua potable de Guadassuar veu el procés d'adjudicació ple de defectes i vicis de nul·litat, però l'oposició creu que la llista de «il·legalitats» és encara major.

Segons figura en la documentació municipal, el ple va aprovar el 26 de novembre del 2009 els pressupostos per al 2010 i en aquella sessió va acordar mantindre estable el preu del rebut de l'aigua per a no carregar encara més el contribuent davant la crisi econòmica. No obstant això, la tarifa publicada el 15 d'abril del 2010 per l'empresa concessionària del servici, Aquagest Levante, era un 30 % més cara que la que l'ajuntament s'havia compromés a mantindre i sense que mediara sessió plenària que ratificara la pujada. L'empresa sempre va al·legar que en eixa xifra estaven incloses inversions que superaven el milió d'euros.

Per això, i després de la sentència publicada ahir per Levante-EMV que anul·la tot el procés de privatització del servei, el portantveu socialista en l'Ajuntament de Guadassuar, Vicent Rosell, va exigir que es paralitzen tots els pagaments de l'aigua potable a Guadassuar. També reclama que es tornen els diners «cobrats il·legalment» i que s'aplique la tarifa vigent l'any 2009 «que és l'única que és legal», va dir Rosell. A més els socialistes reclamen la dimissió de tot el govern del PP en l'Ajuntament de Guadassuar «per la ineptitud demostrada i la nul·la defensa dels interessos dels nostres ciutadans». A més, els socialistes creuen que la ciutadania ha de passar a l'acció i recomanen que tornen els rebuts d'aigua potable domiciliats, que retiren el permís al banc perquè els pague i que presenten el recurs davant de l'ajuntament que este partit els facilitarà.


COMENTARI

Bé, eixa és la notícia. Ara fem memòria:
El tema de l'augment de la tarifa de l'aigua el vam destapar Compromís. Quan el portantveu del PSOE va ser preguntat per la premsa va contestar: "no tinc ni idea"
Tota la informació la vaig passar al diari Levante jo personalment.
El PSOE demana ara als veïns que presenten recurs. I què van fer els regidors del PSOE de Guadassuar? Es van abstindre, i no han presentat cap recurs. Però demanen al poble que "passen a l'acció". Podien començar ells donant exemple i haver fet alguna acció. Podien haver votat en contra, haver presentat recurs, haver presentat contenciós,....
Què hem fet des de Compromís?
Vam votar en contra de la privatització de l'aigua. Vam denunciar a la premsa l'augment il·legal de les tarifes, vam presentar recurs d'alçada per aquesta il·legalitat (abril), vam començar a recollir firmes per pressionar a l'alcalde (no ha contestat encara el recurs, tot i l'obligació legal que té)i en aquest mes de setembre el nostre advocat (pagant) havia d'interposar contenciós administratiu. I encara no està clar del tot que no el presentem.
Si no han fet res quan podien, ara què volen? El PP ho ha fet fatal, però el PSOE no ha fet res. I a qui res fa, res li correspon.

Per cert, el Levante ni ens ha cridat ni preguntat res. Com que s'arrimen eleccions, ja no existim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada