dimarts, 20 d’octubre del 2009

COMPLIM 19 ANYS

El 19 d'octubre del 1990 es va presentar oficialment a Guadassuar el Col·lectiu de Guadassuar de la Unitat del Poble Valencià (UPV), partit principal de l'actual BLOC NACIONALISTA VALENCiÀ. En un acte a l'antiga Cambra Agrària, ara Sala d'usos múltiples, el nostre Diputat Pere Mayor, el secretari comarcal Xavier Hervàs i jo mateix, com a secretari local vam fer els honors.

El col·lectiu va nàixer amb molt d'esforç. La qüestió és que al poble hi havia 195 vots a la UPV, i això sense cap col·lectiu local que li donara suport. Per això ens vam posar en marxa i vam començar a tocar portes. Un grapat de persones es van il·lusionar amb la idea, ens començàrem a reunir i a tractar temes de política local. Reunions i més reunions, i una activitat frenètica que feia de la UPV un col·lectiu diferent a la resta de grups polítics locals.

El mateix dia de la presentació oficial, de la qual se'n va fer ressò Las Provincias (amb foto) i Levante, tingué lloc la publicació del primer exemplar de la nostra revista, en aquell moment anomenada Poble Valencià, a la qual li van seguir dotze números més, un cada any. Enguany esperem repescar aquesta revista, anomenada ara InfoBLOC, única via de difusió de les nostres propostes, crítiques i alternatives.

I el col·lectiu continuà treballant amb propostes diferents a l'Ajuntament, edició de fullets didàctics, com el dels joguets, ajudes als comerciants que usen el valencià, etc.
Després vingueren les eleccions: l'hora de la veritat per a un partit polític. I amb el temps ens vam anar guanyant un lloc a l'Ajuntament, que hui per hui no seria el mateix sense nosaltres. Som, sense cap mena de dubte, el partit que més ha influït en la política local dels últims anys, els qui més propostes hem fet i als qui més propostes se li han aprovat. I, possiblement, el més temut. Perquè sempre que critiquem, ho fem amb arguments, no amb desqualificacions, i sempre fem una proposta alternativa. I això és difícil de contrarestar, sobretot perquè sempre ens hem comportat de manera responsable, mentre altres s'han dedicat a desqualificar-nos, amenaçar-nos, a enviar-nos el seu "club de fans" per insultar-nos, a espiar-nos. Potser algun dia ho contaré tot amb pèls i senyals, amb noms i cognoms.

Però ara toca celebrar aquest aniversari. I, sobretot, donar les gràcies a totes les persones que d'una o altra manera heu participat i continueu participant en aquest col·lectiu, perquè sense vosaltres no hauria estat possible. I anunciar-vos que, de ben segur, les pròximes eleccions del 2011 suposaran per a nosaltres un avanç molt important, per la qual cosa us anime, ara més que mai, a ser protagonistes d'aquest rellançament del valencianisme progressista, responsable i amb trellat que representem el BLOC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada