dissabte, 17 d’octubre del 2009

RESPOSTA AL RECURS DE L'ALCALDE A LA SENTÈNCIA

El comunicat de premsa de l’alcalde de Guadassuar, aparegut al diari Levante el 10/10/2009 és un intent de justificar el que no es pot justificar: l’incompliment de la llei per aquell que ostenta un càrrec públic i té, no sols obligació de guardar la llei, sinó també de fer-la complir. Tots aquests arguments no li han servit de res davant del jutge, el qual l’ha condemnat.
Respecte a la consulta a un gabinet jurídic, és una cosa que haurà d’explicar al poble: com és possible, amb un secretari-interventor, que ja paguem entre totes i tots, demanar un altre informe –pagant un bon grapat de diners- a un altre advocat,però que no pren cap responsabilitat legal ni penal amb el seu informe (contràriament amb el que ocorre amb l’informe del funcionari públic)?. Dit informe forma part de l’expedient, i per tant, ja va ser enviat al jutjat junt amb la resta de documentació i ha sigut tingut en compte a l’hora de dictar la sentència condemnatòria . Curiosament, dit informe pagant diu el contrari que diuen les sentències judicials que han tractat el tema, i el contrari que experts legisladors urbanístics a nivell de l’estat espanyol, com vaig indicar –i llegir literalment- en un intent de posar una mica de trellat abans de prendre una decisió tan manifestament il·legal com aquesta, i a més que, en tots els casos, la condemna del jutjat havia consistit en la devolució al Patrimoni Municipal del Sòl (PMS) dels diners desviats. Però l’alcalde s’entestà irresponsablement en la seua decisió. I després de gastar-se més diners en un altre advocat per al judici, el jutjat l’ha condemnat. Però no content amb això, ara amenaça que se’n gastarà més recorrent la sentència. És que hi ha dubtes amb fonament de la seua il·legalitat?. En realitat no. Es tracta d’una estratègia per allargar el procés judicial un parell d’anys més, i així acabar aquesta legislatura sense executar la sentència, o siga, sense reintegrar el milió d’euros al PMS. I el que vinga darrere, que agrane. És o no és aquesta una conducta irresponsable? Quants diners ens ha costat i ens costarà al poble aquesta actitud? Això sí que fa vergonya, i no la sentència, com ell declara.
Piscina sí, il·legalitats no, alcalde irresponsable tampoc. Si no sap fer-la legalment, que ens deixe a nosaltres el govern, no deutes.

1 comentari:

  1. Enhorabona per aquesta iniciativa, que tingues bon vent.
    D'ací poc començarem la formació a la comarca, tant per a cna d'aquestes carrecs orgànics com institucionals.
    Espere que ens coneguem personalment en alguna d'aquestes sessions.
    Salut i País!

    ResponElimina