dissabte, 19 de maig del 2012

PROU DE PAGAR PEATGES-Bloc Jove

Nota de premsa - 20-M: No vull pagar!

El Bloc Jove de la Ribera se suma a la insubmissió als peatges
El 20 de maig s’espera un nou “No vull pagar” multitudinari

La Ribera, 18-05-2012
Amb el present comunicat, el Bloc Jove de la Ribera del Xúquer vol mostrar la seua adhesió a la iniciativa popular <> engegada fa unes setmanes a través de les xarxes socials i que promou la insubmissió als peatges que travessen els País Valencià i Catalunya al seu pas per l’AP-7.
Els peatges de l’autopista AP7 són un robatori institucionalitzat expressament dirigit contra tot el Poble Valencià, tant treballadors com empresaris. Diem això perquè, en primer lloc, ja fa anys que l’obra de l’autopista ha estat amortitzada diverses vegades i perquè, en segon lloc, aquesta sagnia econòmica contra la població no s’aplica en les autopistes castellanes (unes autopistes que, a més, per la poca circulació que tenen, són un objecte de luxe en gran part del seu traçat i que han estat en gran part pagades amb els diners que l’Estat espanyol ens espolia a nosaltres).
El dèfici fiscal anual del País Valencià (és a dir, la diferència entre allò que paguem i allò que l’Estat inverteix a la nostra terra) és de 12.000 milions d’euros. I, no contents amb aquesta espoliació, encara volen continuar escanyant-nos amb els peatges.
Per això, des del Bloc Jove de la Ribera considerem que és l’hora de dir prou i de deixar de pagar els peatges. És molt senzill: només cal arribar a la cabina de peatge i dir: “No vull pagar”. Aleshores prendran nota de la matrícula del cotxe i alçaran la barrera (altrament, incorrerien en un delicte de retenció il•legal). No hi ha cap norma de circulació que contemple com a sancionable la negativa a pagar peatge (a repagar-lo, donat que ací ja hem pagat prou). Si la companyia concessionària vol iniciar milers de reclamacions administratives, es trobarà amb milers de recursos.
Per tot això, animem a tota la ciutadania de la Ribera i del conjunt del País Valencià a afegir-se a aquesta iniciativa i mostrar també la nostra insubmissió a l’abús, igual com ho faran al Principat de Catalunya i a les Illes Balears el proper diumenge 20 de maig a les 12:00 hores del migdia, en defensa de la nostra economia i de la nostra dignitat.
Si vols vindre amb nosaltres, farem el #novullpagar al peatge d’Algemesí.

Bloc Jove – La Ribera del Xúquer
laribera@blocjove.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada