divendres, 29 de juliol del 2011

L'AEROPORT SUBTERRANI DE GUADASSUAR

Durant aquests dies hem vist per la televisió imatges de la Banya d'Àfrica, formada per països com Somàlia o Etiòpia, on estan patint una sequera que ha produït una fam que està massacrant la població. Ens ha colpit especialment la imatge d'aquell xiquet de set mesos, amb uns ulls que expressaven tota la fam, la misèria i la falta de recursos concentrats en a penes tres quilos de pes, malgrat que ja tenia set mesos complits. Ens podem imaginar la desesperació de mares i pares de tants xiquets i xiquetes condemnats a mort pel simple fet delictiu d'haver nascut en un país d'escassos recursos.

I mentre reflexionava sobre totes aquestes coses, m'he posat a pensar què pensaria una d'aquestes persones si li digueren que a Europa estem patint una crisi econòmica molt important, i que a un poblet anomenat Guadassuar l'Ajuntament s'ha gastat 1,5 milions d'euros en la construcció d'un aparcament subterrani per a deu. Segurament em miraria amb aquells ulls famolencs i em diria que això no pot ser. Un milió i mig d'euros són molts sacs de farina, o arròs o fesols, són uns quants pous d'aigua per a beure i tindre collites que garantisquen el futur dels seu poble. Són molts dies amb el menjar assegurat. Clar, ell pensaria en les seues necessitats bàsiques. Però a Guadassuar aquestes necessitats bàsiques sembla que ja estan ben cobertes i per això els dirigents locals del PP es permeten el luxe de gastar-se milió i mig d'euros de tots els contribuents en una obra que només ha interessat unes poques persones, deu.

I és que som un país afortunat, vivim en l'abundància. Hi ha més de 600.000 valencians i valencianes sense treball ni cap jornal per alimentar la família, moltes persones que perden la casa per no poder fer front a la hipoteca, les empreses tanquen perquè se'ls mengen els deutes -i Generalitat i Ajuntaments són responsables d'un bon grapat de casos-, els joves sense treball ni oportunitats de futur.

I encara tenim sort, a Castelló el PP ha fet un aeroport sense avions per 150 milions d'euros. Però a Guadassuar, per la mòdica quantitat d'1,5 milions d'euros, deu cotxes tindran aparcament subterrani.Ja tenim un altre lloc per a passejar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada