divendres, 20 de maig del 2011

DISCURS DE JOAN PUCHOL A L'ACTE DE COMPROMÍS

Per a aquelles persones que no han pogut estar a l'acte municipal de campanya de Compromís, ací vos deixe la meua intervenció:

Bona vesprada


Moltes gràcies per la vostra presència, gràcies pel vostre Compromís.


La primera part de la meua intervenció vull que siga un reconeixement públic a totes i cada una de les persones que formen o han format part de la candidatura del BLOC i Compromís. Gràcies a elles i ells hui estem ací amb un raig d'esperança en el futur. Gràcies pel vostre sí vull a la candidatura, gràcies a la vostra generositat, gràcies al vostre treball estos dies de campanya i abans de la campanya, gràcies a les vostres inestimables aportacions al programa electoral, gràcies pel vostre temps i dedicació a preparar la campanya, a vendre loteria, a comprar loteria, a repartir infoblocs, a repartir programes, a passar megafonia, a preparar els vídeos.... Estic orgullós de vosaltres i vull que tot Guadassuar ho sàpia. Perquè ja no som poquets, ara som més que mai, i comptem amb més persones que mai. Per tot això i més, gràcies gràcies, gràcies.


I ara, entrant ja en matèria vull dir-los que jo hui no he vingut a parlar del GOLF, la mentida del GOLF. Hui no he vingut a parlar dels 11500 euros que han cobrat cada any els regidors del PP ni del 44% d'augment del jornal de l'alcalde. Tampoc he vingut ací hui per a parlar-los de les obres innecessàries on han malgastat els nostres diners, ni dels vora 400.000 euros que s'han gastat en saraos, soparots i cubalibres, ni dels pins de la Gran Via, de de l'1,5 milions que ha demanat de préstec per pagar deutes, dels quals només li n'han donat 0,5 (pots confiar?). Tampoc els parlaré dels 44 euros que hem pagat per la taxa del fem ni pels 0,60 cèntims que paguem per una aigua potable que a l'Alcúdia la cobren a 0,28 cèntims. No, de tot això no els vull parlar.


Perquè jo hui he vingut per a parlar-los d'una altra cosa. Hui he vingut a parlar-los d'amor. Sí, ho han escoltat bé, vull parlar-los d'amor. Amor a la terra, a esta terra, a este poble. Algunes persones estimem la terra i per això volem que continue sent una font de riquesa i treball per als valencians i valencianes. Que es puga viure de la terra. Les persones que s'estimen la terra no especulen amb ella, Ben al contrari, la protegeixen, la treballen, la cuiden. Estimar la terra significa respectar-la. Al Bloc i Compromís estem plens d'amor a esta terra i volem recuperar l'orgull de sentir-se part d'esta terra. Som un partit nacionalista i això significa usant paraules d'Espriu que “ens estimem amb un desesperat dolor aquesta meva pobra, bruta, trista, dissortada pàtria ”. Per això la volem neta i alegre, la volem rica i feliç. Amor a la terra és un dels valors del BLOC i Compromís.


I també vull parlar-los de l'amor a les persones, les persones que vivim i treballem en esta terra. Els valencians i valencianes, guadassuarencs i guadassuarenques.. Qui s'estima les persones es preocupa pel seu benestar, i principalment per les persones que pateixen qualsevol tipus de discriminació, es preocupa per les persones desprotegides, per les persones que no tenen bona salut, pels dependents, pels que no tenen treball (600.000, dels quals 100.000 sense cap percepció) què van a menjar? Què passa amb els seus fills i filles? Quin futur els espera? Un govern ha de preocupar-se per les persones i ser els penúltims en aplicació de la llei de dependència diu molt d'este govern. El govern del PP és un govern sense cor.


Compromís és una coalició que té l'amor com un valor important. Amor a la terra, amor a les persones. Un home major que vaig conéixer fa poc em va dir que votava al BLOC. Quan li vaig preguntar com era això, com hi havia altres persones davant, va dir ben fort: Jo vote al Bloc perquè estic convençut de que van a servir, no a servir-se, i cada u que s'entenga”. La passada legislatura una empresa privada, una constructora, va fer a tota la corporació un bon regal per Nadal. Jo sóc l'únic que el va tornar a l'empresa, donant-li les gràcies li vaig dir que no el podia acceptar perquè jo sóc un servidor públic. I la persona que em va atendre em va donar l'enhorabona. L'empresa havia fet molts regals a càrrecs polítics i jo era l'únic que l'havia tornat. L'amor és un valor totalment contrari a la corrupció. I com ha dit J M Pañella, més de 300 càrrecs públic, cap implicat ni imputat en corrupció. En política hi ha corruptes, imputats, alcaldes que menteixen i enganyen al poble una volta darrere l'altra, persones que s'enriqueixen amb la política, que cobren comissions urbanístiques. Mentrestant, la gent de Compromís quatre anys treballant pel seu poble, per la seua terra, per les persones. Els corruptes només parlen d'amiguitos del alma i de te quiero un huevo, lo nuestro es muy bonito. Estos no són de Compromís, no són ni com jo ni com vostés.


A Compromís volem fer una política per a la felicitat de tots els dies. Les coses que ens fan la vida més fàcil no són les obres faraòniques i inútils, que després no ens serveixen (aparcament subterrani, altre ajuntament, la fórmula 1). Si t'agrada la fórmula 1, vas un dia de carrera i eres feliç sobretot si guanya el teu pilot favorit, però a l'endemà eixa persona no és feliç si ha de portar al seus fills a estudiar a barracons, o està més d'un any en una llista d'espera perquè l'operen, o potser té un familiar dependent al seu càrrec. I això, estes xicotetes coses, són les que ens fan la vida una mica més feliç. Fan falta polítiques que solucionen els problemes quotidians, el dia a dia.


Al nostre programa podran trobar eixes propostes: 4 idees FONAMENTALS del programa de COMPROMÍS


1. Guadassuar necessita actuacions des del primer dia per fer front al principal problema: l’atur i la falta d’activitat.


2. Guadassuar necessita un projecte global per atendre les necessitats de totes les persones, amb actuacions a llarg i curt termini: Un Pla Estratègic per guanyar la partida a la crisi i a l'atur.


3. Si volem que Guadassuar tire endavant, l’Ajuntament ha de liderar el projecte, i fer l’impossible per a motivar la ciutadania. L’ajuntament ha de donar exemple, i els polítics els primers.


4. La crisi no la poden pagar els més necessitats. Els serveis socials i sanitaris són una de les nostres prioritats.


Per dur endavant esta política ens presentem. Els volem representar i volem que estiguen orgullosos del seu vot, no solament el pròxim dia 22, sinó també els 4 anys que vénen. Nosaltres no som dels que treballem 15 dies i després fins a l'altra, nosaltres volem representar-los amb dignitat i per això els demane la seua confiança i el seu vot per a la coalició COMPROMÍS. Moltes gràcies i bona nit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada