diumenge, 18 d’abril del 2010

COMENTARIS A LA NOTÍCIA DEL LEVANTE SOBRE ELS PINS DE LA GRAN VIA

LA TAL•LA DE PINS DE LA GRAN VIA


A la vista de l’article publicat pel Levante, sobre els pins de la Gran Via de Guadassuar, en la qual ens assabentem de la immediata tal•la de pins que l’alcalde de Guadassuar ha decidit unilateralment, el grup COMPROMÍS hem presentat amb urgència la moció que estàvem preparant, en la qual li manifestem la nostra clara posició i oposició.

Al Ple del 18 de gener es va aprovar la tal•la de pins de la Gran Via i la redacció d’una Memòria justificativa. Aquesta memòria no s’ha fet, per la qual cosa considerem que no es pot procedir a la tal•la indiscriminada dels pins. Ha d’haver un informe tècnic que l’avale. Si l’alcalde diu al diari Levante que uns tècnics van avalar la tal•la de TOTS els pins, hauria de dir-nos quin tècnic, amb noms i cognoms, ha dit això, perquè els que nosaltres hem consultat ens han dit una altra cosa ben diferent. I aquests tècnics tenen noms i cognoms.
Demanem a l’alcalde que actue amb prudència i sensatesa. Primer que res cal assegurar la vida de les persones i les cases. Però també tenim l’obligació de preservar, ampliar i millorar el patrimoni arbori heretat dels nostres avantpassats. Solament acceptarem la tal•la RAONADA (informe tècnic i memòria) per a cada exemplar i escalonada en el temps, d’acord amb el seu risc potencial.
La Gran Via, amb els seus pins, és un element únic, característic i representatiu molt important que forma part de la història del nostre poble. No actuem precipitadament i evitarem lamentar danys irrecuperables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada