dissabte, 14 de novembre del 2009

LA situació política actual

No puc deixar de comentar el deteriorament de la situació política a Guadassuar, pel que fa a la deixadesa de l'autoanomenat "equip de govern" del Partit Popular. Cobren més que mai, però fan menys política que mai. Per l'Ajuntament no solen aparéixer, si no hi ha comissió de govern. Des de fa molt de temps, pot ser coincidint amb l'esclat del cas "Gürtel", el PP de Guadassuar ha deixat la iniciativa en la política municipal, lligat de mans per les seues pròpies contradiccions, i abocat al fracàs més absolut de totes les iniciatives, que dia rere dia, compten cada volta més amb menor suport popular, quan no de l'enfrontament directe amb els veïns i veïnes afectats.
La situació econòmica ha arribat a una situació perillosa, i en cada Ple s'aprova un nou préstec que ens endeuta encara més.Reproduisc ací les paraules del Secretari-Interventor en l'acta del dia 24 de setembre de 2009, que transcric literalment:

"Amb la vènia de la Presidència, va intervindre el Sr. Secretari-Interventor recordant els aspectes més importants del seu informe:
Abandó dels esforços de contenció del Gasto. Superació sistemàtica de què es destinen a activitats esportives, culturals i lúdiques. Infracció de prioritats legals en matèria de subvencions. Ineficaç direcció de personal que es traduïx en les excessives gratificacions que es concedixen i altres aspectes puntuals; irregularitats en les contractacions i en les gestió de les nòmines; escàs control de les baixes per malaltia. Serveis de tracte successiu sense contractar. Irregularitats en la formulació dels comptes de recaptació."

I és que el PP de Guadassuar ha arribat a un carreró sense eixida. Patim una crisi econòmica, que no esperava i per a la qual no està preparat. Podem tirar-li la culpa al govern de Zapatero (que en bona part la té, per les desencertades i arbitràries decisions que ha pres), però la pregunta que es fa molta gent és: i què fa el PP? quines són les seues propostes ( a part de tirar la culpa a Zapatero)? El president del PP, Mariano Rajoy, diu ben poca cosa: que baixaria els impostos, evitar despilfarro, flexibilitzar els contractes laborals, ... Qui millor ha definit les propostes del PP ha sigut Cristobal Montoro: "la crisi econòmica a Espanya acabarà quan el PP estiga al govern", recordant-nos el "Espanya va bien" del govern Aznar. Només si ells governen, la crisi s'acabarà, desapareixerà com per art de màgia (o més cert, per manipulació dels mitjans de comunicació, com canal 9)
I ací a Guadassuar, on governa el PP no hi ha crisi? Aplica el PP local les receptes de Rajoy? Ha baixat els impostos? NO, Evita el despilfarro? 145.000 euros en protocol (més de dos milions de pessetes -12.000€- al mes) no són cap exemple d'austeritat. Propostes per al 2010? Ni una, ni mitja, ni cap.

I davant d'aquesta situació, el BLOC hem decidit prendre la iniciativa. I als Plens han començat a aparéixer les nostres propostes (que oculten al BIM). I als pressupostos presentarem més de 35 propostes contra la crisi. I el diputat Josep M. Pañella ha vingut a Guadassuar, ha visitat la cooperativa i s'ha interessat pel problema del caqui. Hem presentat moció al poble i a les Corts Valencianes. I l'alcalde, que no havia fet res, s'ha copiat la moció i l'ha convertida en decret d'Alcaldia (veus com si que fa l'home?).
El PP s'ha quedat sense idees. Per això al BIM l'Alcalde demana idees de persones "objectives i serioses". Coneixeu algú del poble objectiu?. I què hi ha de les 83 propostes del seu programa electoral? Però és que a Guadassuar hi ha algú que se'n recorde d'això ( i siga objectiu i seriós)?

2 comentaris:

  1. Envia'l a canal 9, amb una miqueta de sort te'l publiquen.

    Tens molta raó i, amb això ens quedem conformats?

    ResponElimina
  2. En absolut ens quedem conformats. Per això el BLOC hem pres la iniciativa, perquè ni el PP fa res ni el PSOE tampoc. La pregunta és, quantes persones ens donaran suport en aquesta iniciativa? Recorde que en la primera legislatura que vam estar a l'Ajuntament el BLOC vam ser l'única oposició al PP. El resultat, el PSOE aconseguí un regidor més, i el BLOC 4 vots més. Ara ho anem a intentar de nou, això sí, amb una mica més d'experiència. Anem a treballar per canviar les coses: veig un PP derrotat i un PSOE desconcertat.
    Gràcies pel seu interés

    ResponElimina