dimecres, 4 de novembre del 2009




El passat dijous, 29 d'octubre de 2009, vam rebre la visita del Diputat del BLOC Josep Maria Pañella, que és també el President de la Comissió d'Agricultura al Parlament Valencià. El motiu de la visita era doble: traslladar a les cooperatives les iniciatives del BLOC pel que fa al tema del caqui, tant a nivell local com al Parlament Valencià; i donar suport a la decisió de fusió de les dues cooperatives de Guadassuar, una reivindicació que ara tots reclamen, però que l'únic grup polític que es va atrevir de posar-ho al seu programa vam ser el BLOC.
Primer vam visitar alguns camps de caquis afectats pel fong i vam anar a la cooperativa de Carlet, el president de la qual és també president de la denominació d'origen "caqui de la Ribera", que ens va explicar tot el procés i mostrà la seua preocupació pel fong, que ja fa dos any que afecta un cultiu que s'està projectant com una bona alternativa a la taronja.
Finalment vam anar a la cooperativa del Crist de Guadassuar, on ens esperava el president i el director. El president la la cooperativa San Isidro se n'acabava d'anar perquè tenia un altre compromís, i el trànsit entre Carlet i Guadassuar ens havia impedit arribar a l'hora prevista. Un tema que caldrà estudiar i millorar.
La reunió va ser molt fructífera, i el Diputat Josep Maria Pañella va dir que la seua proposta tardava molt a entrar a les Corts, per la qual cosa havia decidit entrar-la per via urgent (com a president té dret a fer-ho sols una volta). Va informar que la Conselleria donava un milió d'euros d'ajudes, mentre ell demanava uns cinc milions a la Conselleria i deu al govern central. Per què es donaven quantioses ajudes al sector de l'automòbil, a la banca, etc. i al camp tan poc? Potser perquè els llauradors es queixen poc.
El president de la cooperativa es congratulà de les iniciatives del BLOC indicant que ja era hora que algú els fera cas. El Diputat del BLOC es comprometé a informar-los del resultat de la seua proposta.
I al Ple de Guadasuar ja veure'm com s'ho va fer l'Alcalde per enviar un escrit a les cooperatives on demana el mateix que el BLOC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada