dimecres, 27 de març del 2024

LIQUIDACIÓ DEL PRESSUPOST DE 2023

 


Us deixe la meua intervenció al Ple de 21/03/2024 sobre el punt de la liquidació del pressupost de 2023, que és un informe de la interventora en què analitza els resultats econòmics de 2023, un pressupost que vam aprovar el nostre govern però que a partir del 7 de juliol ha gestionat el PP:

·         De les dades aportades per l’informe d’intervenció destaquem que el pressupost inicial de 5,4 milions va passar a 11 milions per les modificacions i subvencions aconseguides durant els primers mesos encara del nostre govern. Els gastos de l’ajuntament reconeguts són de 6,7 milions. Per tant del 2023 han sobrat 4,3 milions d’euros a finals d’any. I això que vosté sempre ha dit que no els hem deixat diners i la caixa l’havíem deixat buida. Però l’informe d’intervenció demostra tot el contrari. Ja ens haguera agradat a nosaltres tindre esta herència, i no els 6 milions de deute que ens van deixar el 2015, amb l’obligació de pagar més de 800.000 euros cada any per a fer front a les factures del deute al banc, a més de l’obligació de complir la regla del gasto, que ens retallava un milió d’euros del pressupost cada any. Per cert, que si han sobrat tants diners és perquè no han executat les obres aprovades al pressupost, com han fet ara en l’asfaltat de carrers, obra adjudicada encara pel nostre govern en juliol de 2023 però que el PP ha executat en febrer de 2024, huit mesos després.

·         Respecte als diners pendents de cobrament, l’informe revela una progressiva millora al llarg d’estos anys, fruit de les millores introduïdes, com per exemple tenir una tresoreria a temps complet, que ha fet augmentar els ingressos, i que compensen molt positivament l’increment en el gasto de personal, contràriament al que vosté defén sobre el personal de l’ajuntament.

·         També volem destacar que el romanent de tresoreria total és de 4,5 milions d’euros, dels quals 2 poden ser per a gastos generals sense cap restricció. Igualet, igualet.

·         El superàvit del pressupost de 2023 són 554.724,74 euros i el nivell d’endeutament és del 6%, ben lluny del nivell 130% que vam heretar nosaltres. I encara tenen el valor de queixar-se? Volen canviar?

·         Finalment hem trobat a faltar el període mitjà de pagament, una dada que era important per al seguiment de la gestió econòmica municipal i que féiem pública tots els anys. Encara que no siga obligatòria, ens agradaria que s’aportara per part d’intervenció eixa xifra per veure la seua evolució i poder introduir les mesures que es consideren oportunes.

·       



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada