dijous, 26 de gener del 2012

CONTRA ELS RETALLS EN EDUCACIÓ

Joan V. Puchol Pérez, Portaveu del Grup Polític Municipal Coalició Compromís,  presente la següent MOCIÓ
El Consell de la Generalitat va aprovar el passat dia 5 de gener un gran paquet de retallades (publicat el dia 10), que suposa una nova agressió al personal del sector públic i als serveis que es presten. És el major atac de la història; cap altra Comunitat l'ha realitzat amb aquest abast
Pretenen estalviar més 1.000 milions d'euros de la forma més fàcil, retallant salaris i serveis. Volen retallar salaris del personal docent i sanitari, enviar a l’atur durant l’estiu el personal interí docent, reduir la jornada a 25 hores al personal interí de l’Administració del Consell i de Justícia, i posar límits a les reduccions de jornada, així com eliminar els drets a dies de vacances i de descans, a determinades prestacions socials i la prolongació de la vida laboral més enllà de l’edat de jubilació.
No contents amb això, el Consell ha aplanat el camí per a acomiadar fins a un 25% del personal interí dels diferents sectors, la qual cosa pot afectar milers de persones, augmentar les xifres d’atur i deteriorar més encara la prestació dels serveis públics a la ciutadania valenciana.
Les mesures aprovades no pretenen ni racionalitzar ni ordenar les administracions públiques ni el sector públic, sinó fer caixa a costa de tirar-li mà al salari de les treballadores i treballadors.
El govern valencià ha dilapidat els recursos públics amb una política basada en els grans esdeveniments que no ha generat riquesa ni ocupació, l'especulació urbanística, que ha suposat l'enriquiment d'unes poques persones a costa de la destrucció del territori, i la privatització de serveis públics amb el desviament de recursos a empreses privades que obtenen beneficis a costa de les arques públiques. Cal que es depuren totes les responsabilitats polítiques per la mala gestió realitzada que ens ha conduit a aquesta desastrosa situació.
Per tot això el Ple de l'Ajuntament  acorda:
1- Manifestar el nostre rebuig cap a les mesures adoptades pel Govern de la Generalitat i la nostra solidaritat amb tots els empleats públics afectats.
2- Exigir al Govern de la Generalitat la rectificació de les mesures adoptades amb la retirada del Decret de mesures urgents per a la reducció del dèficit a la Comunitat Valenciana.  
3- Comunicar aquests acords al President de la Generalitat Valenciana, als grups parlamentaris de les Corts Valencianes , als sindicats STE-Intersindical Valenciana, CCOO, UGT i, als claustres de professorat dels centres públics de Guadassuar i als treballadors/es del Centre de Salut.

Guadassuar,  16 de gener de 2012




Joan V Puchol Pérez
Regidor de Compromís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada