dimecres, 16 de novembre del 2011

COM L'ALCALDE INTENTÀ CANVIAR EL POLÍGON EL 2005


Ací teniu el document que vaig redactar el 2005 per impedir que s'aprovara la requalificació del polígon industrial de la Garrofera (en aquell moment anomenat NPI-4). Cap grup va intervindre, només el BLOC. I em vaig haver d'enfrontar a l'enginyer municipal, que deia que era legal i que ell era qui sabia i entenia. Tot això davant del regidor d'urbanisme, Ximo Pérez (el carter), que es dedicà a escoltar i no va intervindre. Finalment vaig parlar amb el secretari de l'Ajuntament, que revisà la documentació que vaig aportar i al Ple va deixar ben clar que jo tenia raó i que era il·legal el que pretenia l'alcalde. I va desistir. Pel seu valor, rescate el document que vaig redactar.

Correcció d’errors  art. 6.6.c de les Normes PGOU

1.- Ni a les normes, ni a la memòria justificativa, ni als plànols del PGOU no hi ha cap relació que vinculen allò anomenat NPI-4 de l’article 6.6.c amb el Polígon de la Garrofera. Es tracta d’una decisió arbitrària, no motivada, sense cap fonament que li done suport. És per això una decisió nul·la de ple dret, ja que suposa una modificació del PGOU sense haver passat pels controls ni la participació ciutadana que ha requerit la resta de normes del PGOU. I no té cap sentit perquè en l’actualitat s’ha aprovat un nou projecte de PGOU que està en aquests moments en fase d’aportacions del Consell del Pla ja constituït i que ha de lliurar les seues conclusions la setmana que ve, dia 27.
2.-(L’alcalde ens vol enganyar). El que pretén aquesta modificació és donar cobertura legal a la Planta de Residus Sanitaris, situada en aquest polígon i a la qual no se li pot donar llicència d’activitat perquè ho prohibeixen les normes actuals del PGOU. La modificació d’aquest punt suposa en la pràctica donar via lliure a dita Planta, a la qual cosa ens oposarem amb tota la nostra força i tota la nostra contundència. I per un altre costat, pretén donar-se cobertura legal davant el contenciós presentat als Tribunals per l’alcalde de l’Alcúdia sobre la il·legalitat de la Planta de Tractament de Residus, una cobertura, però,  a posteriori del contenciós.
Aquestes són les vertaderes raons. Per demostrar-ho només cal revisar l’expedient i vore com no existeix, com ens havien dit en la Comissió Informativa, cap petició de cap organisme oficial sol·licitant dita correcció, perquè la voluntat d’aquest canvi naix de l’ajuntament de Guadassuar. També crida molt l’atenció que ni l’alcalde ni molts dels que ara votaran s’hagen preocupat per llegir-se els apartats de les normes del PGOU que ja vaig indicar en la Comissió informativa i comprovar per ells mateix quina és la realitat. No saben què van a votar. S’emparen en què és “una qüestió tècnica”, quan és clarament una decisió política. I tot siga dit de pas, no és la primera vegada que el tècnic s’equivoca, i tots n’hem sigut testimonis tant en aquesta com en l’anterior legislatura en què jo he estat present com a regidor.
3.-Finalment cal insistir en el fet que aquesta modificació suposa un canvi substancial del PGOU, és a dir, en el projecte de poble que volem. L’actual PGOU està extingit i tenim entre mans un nou projecte de PGOU que estem treballant. I és en aquest nou Pla on estem plantejant el poble que volem, quin futur volem per al nostre poble, i és en aquest nou Pla on s’hauria d’haver plantejat aquesta modificació, de manera que complira amb les totes garanties establides per la llei i amb la participació ciutadana. En canvi, com es pot comprovar, en tota la documentació remesa als membres del Consell no es fa cap referència a aquest polígon. La informació no s’ha donat i, per eixe motiu, es pot dir que s’ha ocultat. En definitiva es tracta d’una desautorització en tota regla del Consell del Pla, que queda en una situació anèmica, com un element de segona categoria, de comparsa. O millor dit, com un paripé que cal fer per complir la llei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada