dimecres, 16 de novembre del 2011

AL·LEGACIÓ DEL BLOC AL PGOU SOBRE EL POLÍGON DE LA GARROFERA


Aquest és el contingut de l'al·legació que presentà el BLOC al PGOU sobre el tema del polígon industrial de la Garrofera. Cal dir que som l'únic grup de Guadassuar que va presentar al·legacions sobre aquest punt. La resta, silenci.
L'Alcalde de Guadassuar havia intentat canviar la qualificació fa dos legislatures, i la meua intervenció (encabotada intervenció) el va fer recular, ja que era il·legal.
En aprovar el nou PGOU, la zona anomenada SUZI-3 admet la instal·lació d'indústries de grau 5 en molesta i grau 4 en insalubre nociva i perillosa. Precisament el que necessita la Planta  Residus Sanitaris que el PP va intentar posar en marxa a la Garrofera.
Per aclarir el que ha publicat el diari Levante, deixe constància que la informació que li vaig donar és aquesta.


10.-Injustificada classificació IND3 del sòl industrial de la Garrofera (SUZI-3)
L’article 38.3 de les normes urbanístiques proposades indica que l’ús industrial o magatzem d’índex alt (IND3) comprén aquelles activitats, de dipòsit, guarda o emmagatzemament, no incloses en les categories Ind.1 i Ind.2  i les incloses però que tinguen grau 5 en qualificació molesta i fins a grau 4 en qualificacions insalubre, nociva i perillosa. Aquesta qualificació IND3 era inexistent al vigent PGOU.
L’article 45 delimita una zona industrial aïllada (INA) a la zona de la Garrofera. L’article  45.4 diu que aquesta zona  (la Garrofera) tindrà ús dominant Ind.2, però també ús compatible Ind.3.
A la Memòria Justificativa no es justifica aquesta nova qualificació, ja que aquest sector industrial és colindant amb SU-I que no té aquesta qualificació IND3. Més encara, no hi ha cap sector del PGOU vigent en l’actualitat amb aquesta qualificació IND3. De manera que no hi ha cap justificació que explique per què aquest sector SUZI-3 haja d’admetre un nivell alt IND3 inexistent fins ara al PGOU de Guadassuar. La massiva recollida de firmes contra la instal·lació al nostre terme d’una planta de residus sanitaris (entrades pel registre de l’Ajuntament de Guadassuar) demostra la voluntat popular de rebutjar aquests tipus d’instal·lacions de nivell Ind.3.
D’altra banda, aquesta qualificació IND3 entraria en conflicte amb la legislació (Reglament d’activitats molestes, insalubres, molestes i perilloses), que disposa d’una distància mínima de 2000 metres per a l’emplaçament d’indústries perilloses i insalubres, distància que s’incompliria per l’existència de Montortal, nucli de població, a 800 metres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada