dilluns, 20 de maig del 2013

L'EDUCACIÓ EN DIFERIT DEL PP



RESPOSTA DE LA REGIDORA D’EDUCACIÓ DEL PP A LA MOCIÓ DE COMPROMÍS CONTRA LES RETALLADES EN L’EDUCACIÓ PÚBLICA VALENCIANA I DE GUADASSUAR.

El Sr. Joan presenta una moció al Ple de l’Ajuntament de Guadassuar respecte del que anomena retallades del Govern de la Generalitat a l’escola pública i “desmantellament dels avanços aconseguits després de molts anys”, i què en realitat es tracta d’una adequació dels recursos humans al nou sistema educatiu valencià i de les necessitats imprescindibles i inneludibles per a garantir uns resultats qualitatius i de millora dels rendiments acadèmics i la configuració d’un futur sostenible a l’àmbit educatiu.
El més encertat de la seua moció és el reconeixement decidit, per primera vegada, i eixa serà la premisa en que sí coincidirem, “dels avanços aconseguits després de molts anys” en el sistema educatiu valencià.
Mire, Sr. Joan, vosté en la seua moció barreja problemàtica general de tota la Comunitat Valenciana, problemàtica intercomarcal, també de la nostra comarca pròpia i més concretament del nostre poble. I pel que respecta a Guadassuar presenta la situació real del CEIP Balmes, acompanyada amb “un pareix ser que a l´IES Guadassuar se suprimix una plaça de Valencià “, … i davant eixe pareixer o no, jo em pregunte, … què resultarà? Considerem que en estos plantejaments hem  de ser absolutament rigorosos i no plantejar possibilitats.
Des d’ací manifestem el nostre suport i reconeixement a la tasca educativa de l’ensenyament públic al nostre poble i fem pública manifestació que nosaltres volem un sistema educatiu valencià que done resposta a les necessitats de les famílies, i també a les necessitats socials i que comporte una millora per al sistema productiu i de creació de riquessa per al nostre poble i la seua gent, i que en definitiva contribuisca a la generació d’ocupació i molt especialment en el col·lectiu juvenil.
Per tot això, som conscients de la delicada situació actual i som partidaris de l’adopció de mesures que hi contribuisquen a minvar els seus efectes.
El que vosté anomena retallades a l’escola pública és l’arranjament de les unitats a les necessitats: on fan falta es creen unitats i es doten de recursos humans i on no, s’adeqüen els recursos a la realitat.
A la nostra comarca trobem una majoria de centres, en els quals tot permaneix exactament igual. Altres localitats com ara … Alzira, on apareixen centres que incrementen el professorat, i altres centres on es suprimixen unitats, i com a conseqüència, menys professorat. Altres localitats  grans, com ara Alberic, Algemesí, Carlet, Carcaixent, etc, i encara que no tan gran, Guadassuar, on l’adequació implica la reducció d’un sol professor o professora en el còmput global de la localitat .
Per altra banda, si no s’ajusta on no ens fa falta, no s’aplegarà on sí ens fa falta. I per tant,  en un moment de debilitament econòmic s’han d’atendre qüestions bàsiques i d’obligat acompliment, encara que es debiliten serveis de caràcter complementari, i per als quals lluitarem, com abans ferem i fem sempre, per restablir-los el més aviat possible, només canvie la situació econòmica desfavorable en què ens trobem immersos.
Vosté en els seus plantejaments afirma que “no es contempla cap mesura de compensació per aquestes pèrdues de professorat….”, i ens agradaria recordar-li, almenys, alguna d’eixes mesures com són els contractes programa per a la millora del rendiment acadèmic de l’alumnat, entre d’altres, i açò suposa increment de professorat per al centres que elaboren eixe programa.
El proponent vol i demana, en nom del seu grup municipal, acordar que el nombre de professorat d’Educació Primària i Secundària siga igual al nombre de unitats, …. doncs apanyats aniríem, ja que si ara tenim per a 18 unitats d’infantil i primària un total de 26 professors i professores, amb la seua proposta d’acord se n’aniríem tan sols a 18 professors/es i per a Secundària no vull ni pensar-ho, … no creu que això sí seria una bona retallada?.
Per tot l’exposat i a la vista dels seus plantejaments NO DONAREM SUPORT A LA SEUA MOCIÓ, i per contra el que proposem seria consensuar un acord unànim mitjançant el qual instaríem al Consell per a redoblar esforços per superar el moment d’estancament econòmic, per a continuar treballant per tal de disminuir el nombre de dones i homes en situació d’atur i per a continuar en la recerca de mesures i dotació als centres educatius de tot el que resulte necessari per a la millora del sistema i que done resposta a les exigències que la nova realitat social y cultural ens sol·liciten.”



*Cal fer alguns aclariments:

-Per al pròxim curs el PP suprimirà 17 unitats a la Ribera. DIuen que en crearan 15, però la veritat és que la gran majoria ja existien el curs actual.

-A Guadassuar la Conselleria ha anunciat que suprimirà 3 places al CEIP Balmes: una de Francés, una de primària i una PT. A l’IES Guadassuar pareix que se suprimix una plaça de Valencià. Hem dit pareix perquè, tot i que el document de Conselleria suprimeix una plaça de Valencià, el Director de l'IES Guadassuar ens va dir que no estava clar i que ho estava gestionant.
-En total, a la Ribera hi haurà 50 professor/es menys . No és això un retall objectiu? O és que canviant-li el nom ja no ho és?
-Contractes programa:  una escola ha de comprometre's a millorar els resultats del curs anterior, i la Conselleria a canvi li retalla recursos, diners i professorat. Tot un programa, del PP, clar.
-Respecte a la proposta de mateix nombre d'unitats que de professorat.... Bé, cal llegir bé la proposta, on es diu al principi que amb el decret del givern del PP  "els centres de 2 línies  veurien suprimida una plaça de professors de primària", per això al punt tercer demanem "Exigir en el Decret de Plantilles que els centres que comptem amb dos línies conserven el mateix nombre de professorat que figura en l'actual Decret de Plantilles de 1997". Si no saben llegir, que vagen a escola.
-La meua resposta a aquest escrit va ser, com podeu suposar, molt contundent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada