dijous, 10 de juny del 2010

EL BLOC ÉS l'ALTERNATIVA


Des de fa molt de temps, des del BLOC ens vam posar a treballar com si fórem el govern municipal. A dir quina és la nostra en cada un dels temes. I ha resultat ser que, en la majoria d'ocasions, hem sigut l'única alternativa que s'ha presentat a les decisions de l'Alcalde i del PP. I fins i tot, en alguns casos , hem superat les seues propostes, com va passar en les ja coneixeu per ajudar a eixir de la crisi, que vam publicar en aquest bloc perquè totes les persones les poguéreu conéixer (vegeu 1 desembre 2009).
Ara és el cas de les obres a l'Avinguda de la Diputació, la famosa Ronda, plena de clots sense que es pose remei. Em fa l'efecte que és una nova oportunitat perduda. Perquè la reforma d'una part d'aquesta avinguda correspon a un diseny del passat, del segle XIX, molt lluny de les necessitats i tendències de la vida moderna.
Per solucionar el problema de l'excés de velocitat del trànsit s'ha pensat en una "nova Gran Via". Es farà -s'està fent ja- un tram central amb carril bici. Ho anunciava fa poc l'alcalde en l'últim BIM. No diu, que les voreres es reduiran i que els cotxes, el fum i les molèsties passaran més prop de les cases, de les persones. Ara tindrem persones caminant per unes voreres més menudes, i pel tram central, amb el perill que això representa per a la seguretat dels vianants. I per acabar-ho d'adobar, també, pel mig, les bicicletes. Fins i tot s'ha pensat posar atraccions per a xiquets en aquests trams, que hauran de travessar per accedir-hi. No vull ni pensar-ho.
Els cotxes circularan per dos carrils, un a cada costat del tram central, com a la Gran Via, però sense pins. Tots sabem que la Gran Via ha tingut un problema d'excés de velocitat fins que es van fer els passos elevats. Per tant, la solució que s'ha donat no suposa, per ella mateixa, una solució. No permetrà els avançaments, però sense passos elevats no solucionarà el problema. Problema important, tenint en compte que per l'avinguda s'accedeix a l'escola i a l'Institut. Molts xiquets i xiquertes creuant tots els dies.
Quina és l'alternativa del BLOC? Fer al contrari del que s'ha decidit: fer les voreres més grans, que permetran passejar amb comoditat a les persones i sense posar-se en perill de travessar. I el trànsit de cotxes reduir-lo a dos carrils centrals, en ambdós direccions. Els cotxes més lluny de les cases i dels vianants. I el carril bici -se'n poden fer dos- entre la vorera i la carretera. Més seguretat per a les persones i les bicicletes. Un poble més amable, menys caòtic, menys estressant, més feliç.
Si el BLOC governara hauríem donat aquesta solució. I ja fa temps que estarien arreglats els clots. I per això, em fa l'efecte que amb aquest govern del PP estem perdent el temps, el temps i el futur. Un govern que ho apostà tot al golf i que ha perdut. I s'han quedat sense idees ni projectes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada